Verzorging/huisvesting

De verzorging; van de russische dwerghamster is zeer makkelijk. Dagelijks hebben ze vers water nodig(liefst in een drinkflesje). Om de dag het voerbakje bijvullen. Ong. 1 keer in de 3 weken het hok verschonen, als u een goede bodembedekking gebruikt zoals CareFresh, anders eerder het hok verschonen, als je hamstertje een vast plekje heeft voor zijn of haar behoefde kan je dat om de paar dagen uit scheppen. 

Huisvesting; het liefst een kooi met deze maten: 50x30x30 cm. Er zijn verschillende soorten kooien te koop. Wat wij zelf het prettigst vinden zijn kooien met plexiglas. Als bodembedekking is er ook veel keus, het prettigste is een zachte bodembedekking wat goed de plas opneemt. Hamsters vinden het erg fijn om er een holletje in te maken. 

Wij gebruiken zelf de bodembedekking van Carefresh in de leuke kleurtjes.

CareFresh.gif

1799898_875033549206136_8905513102415374738_o.jpg10623532_875033552539469_223368692789768143_o.jpg11157530_875033545872803_3209539222059994550_o.jpg

Wat moet er sowieso in de kooi komen te staan; looprad, huisje en speeltjes. 

Een lege wc rol vinden ze ook erg leuk.

Let erop dat het hok niet in de tocht staat en niet te koud/te warm. Ook houden ze  niet van de zon.

Verschillende soorten hokken:

- Traliekooi:

Voordelen/nadelen traliekooi:

  Kunnen klimmen

  In leuke varianten te koop

  Makkelijk het drinkflesje te bevestigen

−     Tralieknagen

−     Let op de tralieafstand (max. 1 cm).

−     Let op de opening van de deurtjes, hier is meestal een grotere opening.

- Plastic hok (duna):

Voordelen/nadelen plastic hok (duna)

  Geen rommel buiten de kooi

  Kunnen niet tralieknagen

  Kunnen haast niet ontsnappen

−     Kunnen niet klimmen (makkelijk op te lossen door leuke dingen in het hok te plaatsen)

- Aquarium:

Voordelen/nadelen aqaurium:

 Erg leuk in te richten.

Je kan je hamster goed zien

−  Kunnen niet klimmen (makkelijk op te lossen door leuke dingen in het hok te plaatsen)

Buizen is leuk voor kinderen maar niet echt handig, in het begin kan de hamster erin gaan verstoppen en dan krijgt u het hamstertje niet meer te pakken, ook kunnen ze erin plassen dus u moet de buizen vaak schoonmaken en meestal hebben de buizen gaatjes dus u kunt het beste er iets onder leggen zodat de plas niet op de kast komt (of waar u het hok op heeft staan)

Loopradjes: Deze moeten van een goede maat zijn minimaal 16,5 – 17 cm voor een russische dwerghamster, als u een kleiner loopradje heeft lopen de hamster hierin met een kromme rug en dat is niet goed.

Loopradjes vinden ze erg leuk en rennen er graag in.

Wij gebruiken zelf de silent spinner in 16,5 cm en de flying saucer in 17 cm

De ijzeren loopwielen die open zijn zoals deze , deze zijn niet veilig voor uw hamster:

 

Voor het nestmateriaal voor u hamster kunt u het beste stukjes wc papier gebruiken. Hamstertjes vinden dit erg leuk en zijn er lekker druk mee. Watten worden hiervoor niet aangeraden, hier kunnen ze in stikken.

Ook Color bed is erg leuk, dit is verkrijgbaar in diverse kleuren en veilig voor de hamster. Pak een plukje en scheur dat is kleinere stukjes en leg dat ik het hok van de hamster. Ze zullen dit zelf naar hun nestje brengen.

Vachtverzorging; je kan ook in het hok van je hamster een bakje met chinchilla badzand neer zetten, dit vinden de hamsters erg lekker om in te rollen. Dit is tevens ook goed voor hun vacht. 

  

Toilet; als toilet kunt u een hoek toiletje in het hok van u hamster zetten met chinchilla zand erin, hier doen ze dan hun behoefte in.

(dit zal niet elke hamster doen.)

 

Mochten de nageltjes lang worden kunt u deze knippen met een speciaal knaagdier schaartje maar mocht u dit niet durven kunt u ook proberen om een steen in het hok te leggen en als de hamster hierover heen loopt slijten de nageltjes. Maar let op dat de hamster er niet aan gaat bijten.

Heeft u nog vragen? Deze kunt u gerust stellen in het contact formulier. Of door een mailtje te sturen naar; m1m@hetnet.nl